Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam149
Toplam Ziyaret565002
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Psikolog Randevu Telefonu Pedagog Randevu Numarası
BAĞIMLI KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
14/01/2021

Bağımlı kişilik bozukluğu olan kişilerin temel özelliği aşırı bir şekilde kendisine bakılma gereksinimi duymasıdır. Bu kişiler yoğun bir ayrılma korkusu yaşarlar; buna bağlı olarak sakin ve yapışkan davranış gösterirler. Bu kişiler pasif davranış gösterirler; kendileri tek başına işlerini halledemedikleri için başkalarının kendi yaşamlarına karışmasına izin verirler.

Bağımlı kişilik bozukluğu olan kişilerde kararsızlık durumu belirgindir. Aşırı bir güven sağlanmadıkça başkaları, örneğin, eş, anne, baba, arkadaş vs., bu kişilerin yaşamlarındaki önemli kararların çoğunu (nerede yaşanacak, hangi işte çalışılacak vs.) verirler.

Bu kişiler katılmadığı durumlarda bile kendi fikirlerini söyleyemezler ve başkalarının düşüncelerine katılırlar. Bunun temelinde desteğini yitireceği ya da kabul görmeyeceği korkusu yatmaktadır.

Kendi becerilerine dair güvensizliklerinden dolayı bir işi başlatma ve tek başlarına iş yapma konusunda sıkıntı yaşarlar. Bağımsızlık ya da bireyselliklerini kazandıklarında başkalarını kaybedeceklerine dair korku yaşadıklarında dolayı bağımsızlık yönünde adım atmakta zorluk yaşarlar. Bu yüzden başkalarının bakım ve desteğini sağlamak için hoş olmayan şeyleri yapmayı isteyecek kadar aşırıya giderler.

Bağımlı kişilik bozukluğu olan kişiler kendilerine bakamayacaklarına ilişkin kaygı yaşadıklarından dolayı tek başlarına kaldıklarında kendilerini yalnız ve çaresiz hissederler. Yakın bir ilişkileri bittiğinde başka bir ilişki arayışına girerler. Bu kişiler başkalarının ilgi ve gereksinime ihtiyacı olduğunu düşünebilmek için sürekli olarak hayatta tek başına ve kendi kendilerine bakma durumunda kalacaklarına yönelik yoğun endişe duyarlar.Pasif ve yapışkan davranırlar. Kendi haklarını aramaktan yoksundurlar ve başkalarının isteklerine boyun eğerler. Yanlarında onları koruyan, destek veren veya bakan biri olmazsa çok tedirgin ve güvensiz hissederler.

Bağımlı kişiler diğer insanların yaşamlarıyla ilgili inisiyatif almalarına ve sorumluluk almalarına izin verirler. Bu bozukluğa sahip yetişkin kişiler nerede yaşayacaklarını, ne iş yapmaları gerektiğini ve hangi insanla arkadaşlık edeceğini ebeveynine veya partnerine sorar. Ergenler ise giyeceği kıyafeti, kiminle vakit geçireceğini, hangi okulu seçmesi gerektiğini bilemez ve bu seçimlerin hepsini ebeveynlerine bırakırlar. Bağımlı oldukları kişiyle ilişkilerini koruyabilmek için muazzam bir zaman ve enerji harcarlar.

Tedavisinde, hekim kontrolünde olmak şartıyla farmokoterapi  kullanılabilir ancak uzun süreli ve düzenli psikoterapi (psikoanalitik psikoterapi, destekleyici psikoterapi, grup terapisi, aile terapisi) tedavinin esasını oluşturur.



242 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

NARSİST BİREYLERİ ANLAMLANDIRMAK - 27/05/2021
Bir narsistle tartışmayın Saldırıya uğradığımızda, kendimizi savunmak ve narsistin yanlış olduğunu ispatlamaya çalışmak doğal tepkilerdir.
ALIŞVERİŞ BAĞIMLILIĞI NEDİR? - 06/03/2021
Bu psikolojik hastalık, kişinin alışveriş yaparak rahatlaması, mutlu, güçlü ve kendini diğer insanlardan daha üstün hissetmesi gibi belirtiler göstermektedir.
Uzm.Kl.Psk.Tanya Halkacıoğlu Kimdir? - 03/03/2021
Herkese merhaba ben Uzman Klinik Psikolog Tanya Halkacıoğlu. Uzmanlık alanlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
DAVRANIŞ BOZUKLARI BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ - 25/01/2021
Psikoterapi sürecinde davranış değişimine yönelik hem ebeveynlerle hem de okulla işbirliği kurulur.
MÜKEMMELİYETÇİLİK NEDİR VE SONUÇLARI NELERDİR? - 20/01/2021
İçsel kaynaklarını doğru şekilde kullanamayan kişi, bunun sonucunda da, kaçınılmaz olarak başarısızlıkla karşı karşıya kalır.
EMPATİ KURMA BECERİLERİ VE FAYDALARI NELERDİR? - 31/12/2020
Doğru iletişim kurmak da kişiye her bakımdan olumlu katkı sağlayacak bir beceridir.
ÇOKLU KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİSİ - 26/12/2020
Çoklu kişilik bozukluğu belirtileri hasta kişilerde kendilerinin değil de başkalarının gözlemleyebileceği belirtilerdir.
PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİSİ - 23/12/2020
Olaylara şüpheci yaklaştıkları için sürekli huzursuzluk içindedirler.
DEPRESYON VE TEDAVİSİ - 21/12/2020
Depresyonlu kişilerde evde ve işte görevlerini yerine getirme yeteneği azalmıştır.
 Devamı