Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam156
Toplam Ziyaret561105
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Psikolog Randevu Telefonu Pedagog Randevu Numarası
ÖFKE KONTROL BOZUKLUĞU NEDİR, TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?
21/09/2020

Öfke, kişinin haz alma duygusunu engelleyen her türlü durum, olay ya da kişiye karşı geliştirdiği bir duygudur.
Öfkeyi kontrol etmenin amacı, insanın bu duygusunun saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmesidir.İstediğine ulaşamama, engellenme, beklentilerinin karşılanmaması, hayal kırıklıkları, yetersizlik duygusu, acizlik, korku, endişe, yalnızlık, itilmişlik, bir takım haksızlıklara veya saygısızlıklara maruz kalma, doğru anlaşılamadığını hissetme gibi durumlar öfkeyi ortaya çıkaran duygulardır.Öfkenin ortaya çıkması kişiye, zamana ve o an içinde bulunulan duruma göre değişiklik göstermektedir.Bireyin öfkelendiği zaman nasıl hareket edeceği, kişinin o an içinde bulunduğu konumu,konumla ilgili genel durumu,kültürel normlar,öfkenin şiddeti,benzer durumlarla ilgili daha önce geçirilen yaşantılar gibi pek çok etmene bağlı olarak farklılık gösterir.Öfke sadece insanlara özgü bir duygu değildir. Her canlı organizmanın tehdit karşısında olaylara gösterdiği doğal bir tepkidir.Duygusal bir tepki olan öfke ile birlikte, düşünce, davranış ve fizyolojik boyutlarda da kişide bir takım değişikliklerin meydana gelmesi de elbette kaçınılmazdır. Öfke halinde kabul görmediğini, red edildiğini, tehdit altında olduğunu, aşağılandığını düşünmekle birlikte; kalp atışlarının artması, solunum düzensizliği, terleme, baş dönmesi, mide ağrısı, ses tonunun değişmesi, tekme ya da yumruk atma, vurma, nesneleri kırma, kızgınlık, tükenmişlik ya da çaresizlik duygusu örnek gösterilebilir.Esas olan öfkenin çevreye zarar vermesini önlemek, saldırgan davranışlara ve kin haline dönüşmemesidir.Öfkenizi kontrol edemezseniz, haklı olduğunuz durumlarda bile haksız durumlara düşebilirsiniz. Kendinizi doğru ifade edememeniz halinde, geriye dönülmesi imkansız pişmanlıklar yaşamanıza sebep olabilir.Ne istediğini bilen, duygularını tanıyan ve düşüncelerini tespit eden insan, hislerini de doğru bir şekilde ifade eder. 

ÖFKE BOZUKLUĞUNUN SEBEPLERİ

-Öfke kontrolü ön beyin bölgesinin bir işlevidir. Öfke kontrol bozukluğu yaşayan bireylerde serotonin hormonunun çalışmasında sıkıntı olduğu bilinmektedir.

– Öfke ve saldırganlığın nedenleri ile ilgili yapılan araştırmalar incelendiğinde bazı psikolojik sorunların, kişilik bozukluklarının ve genetik faktörlerin önemli derecede etkin olduğu saptanmıştır.

-İnsanlarda öfke kontrolü çocukluk çağında başlar.Kötü yaşanmış çocukluk dönemleri, yanlış tutumlar, sosyal destek yokluğu, çocuklukta istismara uğramış olma, özellikle cinsel istismarın olduğu kişilerde, babanın güç ve kararlarda baskın olması, anne ya da babanın şiddete baş vurmaları ve dövülen çocuklar, saldırganlığı bir sorun çözme yöntemi olarak benimser.

- Anne ve baba arasında cinsel sorunların olması, işsizlik, yoksulluk, çocuğa karşı davranışlardaki tutarsızlık, ebeveynlerden birinin aşırı pasif ve ezik diğerinin aşırı baskın ve agresif olduğu ortamlarda, uygun rol modellerin olmaması öfke kontrolünü bozar.Çocuklar üzerinde yapılan araştırmalarda televizyonda şiddet içerikli filmler, haberler, müzik kliplerinin çocukların öfkeli ve saldırgan olmalarında etken olabilecekleri saptanmıştır. 

ÖFKENİN SEBEP OLDUĞU SORUNLAR

-Öfke ile birlikte vücuda yüklenen stres tüm iç organlara zarar verir.Öfke halinde olmak fizyolojik olarak istenmeyen bazı hormonal tepkilere yol açar. İstenmeyen bu hormonlardaki dengesiz artış, çeşitli organlarımızda ve fonksiyonlarında ciddi sorunların gelişimine yol açabilir.

 

 

-Birikmiş öfke kalp hızını artırır, kalp damarlarında daralmaya ve kalp krizlerine neden olabilir.
-Öfke damar elastikiyetini bozar, ateroskleroza ve hipertansiyona neden olur.
-Öfke metabolizmayı bozar, şekeri yükseltir. Diyabetli hastaların çoğunluğu öfkelidir.
-Öfke ruh sağlığını etkiler. Öfke depresyona, depresyon da öfkeye yol açar. Fasit bir daire gibi birbirini takip ederler.

-Öfke ve öfkenin yaratığı sonuçlar, bağışıklık sistemini zayıflatıp, vücudun hastalıklara karşı direncini azaltır.

İnsan olarak hepimizde bazı hastalıkların geni mevcut olabilir. Eğer öfkeyi kontrol edememe gibi bir problemimiz varsa ya da öfke oluşturan herhangi bir sorunumuz varsa, bu hastalık oluşturan genlerin aktif hale gelme riski vardır. O zaman da genetik haritamızda var olan birçok hastalık tetiklenir. Yapılan bazı araştırmalar son yıllarda kanserlerin artmasının altında yatan en önemli etkenin öfke ve stres olduğudur.
Öfkenin sonucu oluşan davranış bozuklukları kişisel, sosyal ve iş ilişkilerini olumsuz etkileyecektir. Başkaların karşılık olarak kişiye düşmanca davranmasına yol acar.
Öfke kişiyi daha yalnız ve çaresiz hissettirir. Dolayısıyla insanların hayat kalitelerini duygusal ve sosyal açıdan düşürür.


ÖFKE SORUNU İÇİN TEDAVİ

 

-Öfkeye neden olan etkenleri bulmak esas olmalıdır.

-Öfke kontrol sorunu yaşayan kişinin mutlaka bir psikiyatriste ve alanında uzman psikologlara başvurup psikoterapilere katılım gerçekleştirmesi gerekmektedir.



1090 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

NARSİST BİREYLERİ ANLAMLANDIRMAK - 27/05/2021
Bir narsistle tartışmayın Saldırıya uğradığımızda, kendimizi savunmak ve narsistin yanlış olduğunu ispatlamaya çalışmak doğal tepkilerdir.
ALIŞVERİŞ BAĞIMLILIĞI NEDİR? - 06/03/2021
Bu psikolojik hastalık, kişinin alışveriş yaparak rahatlaması, mutlu, güçlü ve kendini diğer insanlardan daha üstün hissetmesi gibi belirtiler göstermektedir.
Uzm.Kl.Psk.Tanya Halkacıoğlu Kimdir? - 03/03/2021
Herkese merhaba ben Uzman Klinik Psikolog Tanya Halkacıoğlu. Uzmanlık alanlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
DAVRANIŞ BOZUKLARI BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ - 25/01/2021
Psikoterapi sürecinde davranış değişimine yönelik hem ebeveynlerle hem de okulla işbirliği kurulur.
MÜKEMMELİYETÇİLİK NEDİR VE SONUÇLARI NELERDİR? - 20/01/2021
İçsel kaynaklarını doğru şekilde kullanamayan kişi, bunun sonucunda da, kaçınılmaz olarak başarısızlıkla karşı karşıya kalır.
BAĞIMLI KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ - 14/01/2021
Bu kişiler başkalarının ilgi ve gereksinime ihtiyacı olduğunu düşünebilmek için sürekli olarak hayatta tek başına ve kendi kendilerine bakma durumunda kalacaklarına yönelik yoğun endişe duyarlar.
EMPATİ KURMA BECERİLERİ VE FAYDALARI NELERDİR? - 31/12/2020
Doğru iletişim kurmak da kişiye her bakımdan olumlu katkı sağlayacak bir beceridir.
ÇOKLU KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİSİ - 26/12/2020
Çoklu kişilik bozukluğu belirtileri hasta kişilerde kendilerinin değil de başkalarının gözlemleyebileceği belirtilerdir.
PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİSİ - 23/12/2020
Olaylara şüpheci yaklaştıkları için sürekli huzursuzluk içindedirler.
 Devamı