Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam76
Toplam Ziyaret566993
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Psikolog Randevu Telefonu Pedagog Randevu Numarası
BEDEN DİSMORFİK BOZUKLUĞU NEDİR? TEDAVİSİ NELERDİR?
27/11/2020

Beden Dismorfik Bozukluğu Nedir?

Beden Dismorfik Bozukluğu (BDB), insanların vücudunun bazı bölümlerinin çirkin göründüğüne inanmalarına yol açan mental bir sağlık durumudur. BDB'li insanlar, görünüşlerinde neyin kötü ya da yanlış olduğunu düşüncesine odaklanarak saatler geçirirler. Günde birçok kez görünüşlerini kontrol eder, düzeltir veya iyi görünüp görünmediklerini defalarca başkalarına sorarlar. Başkalarına küçük görünen kusurlar kendilerine büyük görünebilir ve bunlara uzun süre odaklanırlar.

Beden Dismorfik Bozukluğunun Belirtileri ve Semptomları Nelerdir?

Görünüşlerine aşırı odaklanırlar: BDB’li insanlar, görünüşlerinin hoşlanmadıkları kısımlarını düşünmekten vazgeçemezler. Derilerindeki sivilce veya burunlarının, gözlerinin, dudaklarının, kulaklarının veya ellerinin şekli veya görünümleri gibi belirli şeylere aşırı şekilde odaklanırlar.

Görünüşleri için üzülürler: BDB’li insanlar neredeyse her zaman görünüşleri hakkında endişeli, üzgün ve stresli hissederler.

Görünümlerini kontrol ederler veya düzeltirler: BDB’li insanlar görünümlerini tekrar tekrar kontrol etmeleri gerektiğini düşünürler. Örneğin, görünümlerini aynadan kontrol ederler ve aynı zamanda başkalarına da nasıl göründüklerini sorarlar ve görünümlerini günde birçok kez “düzeltirler”.

Görünmemeye çalışırlar: BDB'li bazı insanlar, zaman zaman başkaları tarafından görünmek istemezler. Bunun için de evde kalabilirler; kendilerini gizleyebilirler veya görünüşlerini değiştirmek için makyaj yapabilirler, şapka ya da kıyafet kullanabilirler. Bazıları çok stresli oldukları için aynaya bakmaktan bile kaçınırlar.

Görünüşleri hakkında yanlış düşünceleri vardır: BDB'li insanlar bedenlerini gerçekte olduğu gibi ya da başkalarının gördüğü gibi görmezler. Odaklandıkları kusurlar, aslında başkalarının zorlukla fark edebileceği şeylerdir, ama kendilerine büyük sorunlar gibi görünür. Doğru olmasa da çirkin göründüklerine inanmış durumdadırlar.

Beden Dismorfik Bozukluğunun Nedeni Nedir?

Beden dismorfik bozukluğunun gelişmesinde için çok fazla neden rol oynayabilir. Ancak uzmanlar aşağıda sıralanan şeylerin, bu bozukluk üzerinde etken olabildiğini söylemektedir:

Genler: BDB kısmen kalıtsal olabilir.

Serotonin: Serotonin beyinde bulunan normal ve gerekli bir hormondur. Düşük serotonin düzeyi BDB'nin ortaya çıkmasını açıklamaya yardımcı olabilir.

Beyin farklılıkları: Beyin bazı bölgeleri BDB'li insanlarda farklı görünür ve farklı çalışır.

Beden dismorfik bozukluğu, kişinin veya ebeveynlerinin yaptığı net bir şeyden kaynaklanmaz; bu, tedavi gerektiren mental bir sağlık durumudur. BDB kişinin herhangi bir hatası sonucu oluşmaz.

Beden Dismorfik Bozukluğu Nasıl Teşhis Edilir?

Beden dismorfik bozukluğu tanısını bir ruh sağlığı uzmanı koyabilir. Sorular sorar ve kişinin BDB veya başka bir bozukluğu olup olmadığını tespit edebilmek için verilen cevapları dikkatlice dinlerler.

Beden Dismorfik Bozukluğu Nasıl Tedavi Edilir?

Bilişsel davranışçı terapi (BDT): Bu terapi yöntemi, insanların kusurlarına daha az odaklanmayı, vücutları hakkındaki acı verici düşünceleri değiştirmeyi ve olumsuz düşünceleri kontrol ederek işlevsel olmayan davranışları yönetebilmeyi öğrenmelerinde yardımcı olur

İlaçlar: Serotoninin iyi çalışmasına yardımcı olan ilaçlar BDB'yi tedavi etmek için kullanılır. Bunlara bazen SSRI ilaçlar denir.BDB tedavisinde çoğu zaman, BDT tedavisi ile ilaçlar birlikte kullanılırlar.

 

 

 

 



271 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

NARSİST BİREYLERİ ANLAMLANDIRMAK - 27/05/2021
Bir narsistle tartışmayın Saldırıya uğradığımızda, kendimizi savunmak ve narsistin yanlış olduğunu ispatlamaya çalışmak doğal tepkilerdir.
ALIŞVERİŞ BAĞIMLILIĞI NEDİR? - 06/03/2021
Bu psikolojik hastalık, kişinin alışveriş yaparak rahatlaması, mutlu, güçlü ve kendini diğer insanlardan daha üstün hissetmesi gibi belirtiler göstermektedir.
Uzm.Kl.Psk.Tanya Halkacıoğlu Kimdir? - 03/03/2021
Herkese merhaba ben Uzman Klinik Psikolog Tanya Halkacıoğlu. Uzmanlık alanlarımı sizlerle paylaşmak istedim.
DAVRANIŞ BOZUKLARI BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ - 25/01/2021
Psikoterapi sürecinde davranış değişimine yönelik hem ebeveynlerle hem de okulla işbirliği kurulur.
MÜKEMMELİYETÇİLİK NEDİR VE SONUÇLARI NELERDİR? - 20/01/2021
İçsel kaynaklarını doğru şekilde kullanamayan kişi, bunun sonucunda da, kaçınılmaz olarak başarısızlıkla karşı karşıya kalır.
BAĞIMLI KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ - 14/01/2021
Bu kişiler başkalarının ilgi ve gereksinime ihtiyacı olduğunu düşünebilmek için sürekli olarak hayatta tek başına ve kendi kendilerine bakma durumunda kalacaklarına yönelik yoğun endişe duyarlar.
EMPATİ KURMA BECERİLERİ VE FAYDALARI NELERDİR? - 31/12/2020
Doğru iletişim kurmak da kişiye her bakımdan olumlu katkı sağlayacak bir beceridir.
ÇOKLU KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİSİ - 26/12/2020
Çoklu kişilik bozukluğu belirtileri hasta kişilerde kendilerinin değil de başkalarının gözlemleyebileceği belirtilerdir.
PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU VE TEDAVİSİ - 23/12/2020
Olaylara şüpheci yaklaştıkları için sürekli huzursuzluk içindedirler.
 Devamı