Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam162
Toplam Ziyaret563883
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Sınav Kaygısı Neden Olur ? Sınav Kaygısı Neden Olur ?

SINAV KAYGISI

Sınav Kaygısı-Sınav Kaygısı İle Başa Çıkmak


Sınav kaygısı özellikle ülkemizde çok yaygın duruma gelmiştir. Sadece erken okul hayatında değil,üniversiteye giriş sınavlarında ve sonrasında da sıkça başa çıkılmaya çalışan bir sorundur.

Sınav Kaygısı Neden Olur ?

Sınav kaygısına neden olan bir numaralı etken olumsuz düşünce yapılarıdır.Sınavın gereksiz olduğu,edinilen bilgilerin ileride kullanılmayacağı,sınavın çok zor olacağı,sınava çalışmak için hiçbir zaman yeterli zaman bulunamayacağı gibi olumsuz düşünceler beraberinde hem stresle gelen bazı sağlık sorunlarını, hem de sınav sırasında odaklanma sorunlarını getirebilir.Aynı zamanda rekabet ortamı ailelerin ve çevrenin beklentileri sınav kaygısını arttırabilen etkenlerdendir.

Sınav Kaygısında Ailelere Düşen Görevler Nelerdir ?

Sınav kaygısı yaşayan çocukların aileleriyle ilişkileri çok önemlidir. Ailelerin sınavla ilgili tutumu belirleyici rol oynar.Aile,sınava girecek kişi için güvenli bir alan olmalıdır.Sınavlar hakkında konuşurken kullanacağı kelimelere dikkat etmelidir.Gençler için sınavın önemi zaten çok büyüktür. Sınavların önemini aşırı yüceltmemek ve sınavda başarılı olunmasa da ailenin yine de yanında olduğu duygusunu vermek büyük önem taşır.Düşük sınav sonuçlarını eleştirmemek,elinden gelenin en iyisini yapacağına inandığını belirtmek iyi bir yaklaşım olacaktır.Yardım gerektiğinde gençlerin yanında olmak,duygularını paylaşmaya açık olmak ,çalışmalarını ve planlarını desteklemek ,ilgili olmak gerekir. Aynı zamanda sosyalleşme,yeme,içme ve uyku düzeni de takip edilmelidir.

Sınav Kaygısı İçin Sınav Öncesi Neler Yapılabilir ?

Sınav kaygısını yenmek için planlı olmak çok önemlidir. İnsan beyini çok uzun süre ara vermeden konsantrasyon sağlayamaz. Bu nedenle sınava hazırlanırken kısa süreli aralar vererek daha kaliteli çalışma ve kaliteli öğrenme ortamı yaratılır.Aynı zamanda kişi,beslenmesine ve uyku düzenine dikkat edilmelidir.Stres sürecinde yanlış yaşam alışkanlıkları önlenirse,süreç daha kolay atlatılabilir.Egzersizden yararlanmak sağlıklı bir denge yaratmak için faydalıdır.Bunların yanında olumsuz düşünce yapılarından kurtulmaya çalışmak ve kaygıyla başa çıkma yöntemlerini öğrenmek de kaygıyı yok etmeye yardımcı olacaktır. Bu yöntemlerin arasında nefes,gevşeme ve odaklanma egzersizleri de faydalı olacaktır.

Sınav Kaygısı İçin Sınav Sırasında Neler Yapılmalıdır ?

Sınav sırasında sakinliği korumak ilk adım olmalıdır. Sakinlik ile beraber yapılan hazırlıkların sınav sırasında uygulanması kolaylaşır.Öğrenilen çeşitli bilişsel, gevşeme ve odaklanma egzersizleri de endişe anında tekrar sınava konsantre olabilmek ve potansiyeli tamamen kullanabilmek için faydalı olacaktır.Hem deneme sınavları hemde asıl sınavlar sonrasında doğru ve yeterli ödüllendirme gelecek sınavlar için rahatlatmaya ve endişeyi azaltmaya yardımcı olur.

Unutulmamalıdır ki,sınav stresi kontrol edilemez ve gerekli tedavisi sağlanmaz ise hem çocuğun/gencin performansı,hem de aktüel ve ilerideki ruh sağlığı olumsuz şekilde etkilenecektir.Kendinizde ya da çocuğunuzda sınav stresi gözlemliyor iseniz mutlaka bir uzman desteği almanız gerekmektedir.

Öğrenci Koçu, Sınav Koçu