Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam78
Toplam Ziyaret565231
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Uzman Klinik Psikolog Hulya Aydoğan 0532 158 35 55
hulyam__07@hotmail.com
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
10/12/2014

         POST TRAVMATİK STRES BOZUKLUĞU (PTSD)

          TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU 

                                                    (TSSB)

          Öncelikle bir olaya travma diyebilmeniz için ; bizzat deneyimlediğimiz , şahitlik ettiğimiz veya yüzleştiğimiz , gerçek tehditler , ölümler , ciddi yaralanmalar veya fiziksel bütünlüğümüzü tehdit eden durumlar olmalıdır . Ayrıca kişi bu olayda aşırı/yoğun korku , dehşet ve çaresizlik hislerini yoğun bir şekilde hissetmiş olmalıdır . Bu tarz trajedilerden sonra hissedilen uzun veya kısa süreli (günlük hayatı etkileyen) duygu durum bozukluklarımız Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) olarak adlandırılır . Burada genelde travmalar ani/beklenmedik anda meydana gelmiştir . Örneğin; bir yakınımızı uzun bir hastalık sürecinden sonra kaybetmek yerine , aniden bir trafik kazasında kaybetmek TSSB'yi daha çok tetikleyebilir . 

      TSSB'ye neden olabilecek olaylara örnek verecek olursak;

 

  • Doğal afetler (deprem,sel,yangın)
  • İnsan tarafından yapılan travmalar (savaş,işkence,tecavüz)
  • Ağır kazalar (iş,trafik)
  • Ani ölümler
  • Ciddi ölümcül hastalıklar

 

 

     Bunlar ve bunlara benzer ruhsal travmaya neden olabilecek olaylar çok yaygındır . Araştırmalara göre her iki kişiden biri bu tür olarları hayatında en az bir kere tecrübe etmiştir . Tabiki herkes bu tarz travmalardan sonra TSSB'den muzdarip olacak diye kesin bir yargı yoktur , fakat daha önce depresyon , anksiyete bozukluğu , OCD ... gibi bir psikolojik rahatsızlığı olan yada geçmişinde psikolojik bir rahatsızlık geçirip atlatmış olan , fobileri olan , yapı olarak karamsar hassas bir yapıya sahip olan insanların yaşadıkları ruhsal bir travma sonrası TSSB geliştirmeleri diğer insanlara oranla daha muhtemeldir .

     Yaşanan ruhsal travmadan sonra gözlemlenen yaygın semptomlar şunlardır ;

 

  • Uykusuzluk (yatağa yattığında uyuyamama veya aniden uyanma)
  • Kabuslar (olayla ilgili sürekli tekrar eden benzer rüyalar görme , çocuklarda bu rüyalar konuyla alakalı olmayabilir)
  • Flash back ; yani olayla ilgili anıların elinizde olmadan rahatsız edici bir şekilde aniden imgelerle , seslerle hatırlanması .
  • Hypervigilance ; Sürekli olarak olayın tekrar edeceği korkusu ve bu yüzden diken üstünde ve rahatsız hissetme . Örneğin ; eve hırsız girmesi veya ailenizden birisinin evine hırsız girmesi sizin travmatik olayınız ise , evde ne zaman ufak bir tık sesi duysanız yerinizden sıçrar ve hırsızın geri geldiğini düşünürsünüz . 
  • Çabuk sinirlenme , öfke kontrolünü yitirme ve geleceğe dair plan yapmaktan kaçınma .
  • Yabancılaşma ; kimsenin sizi ve yaşadıklarınızı anlamadığını düşünmeniz ve artık eskisi gibi bir insan olmadığınızı düşünmenizden dolayı yakın çevrenizden uzaklaşmanız .
  • Olayı hatırlatan kişiler , nesneler , mekanlar vb. unsurlardan kaçınma /uzak durma gibi semptomlar görülür . 

 

 

         Bu durumda zamana bırakmak bir çözüm değildir , zaman bu korkularınızı ve kaygılarınızı hafifletmez aksine arttırır , yaşanılan olayın etkiside kendiliğinden geçmez  ve bir süre sonda siz dahi kendinizi tanıyamazsınız . Bundan dolayı lütfen sizde kendinizde veya yakın çevrenizde bu semptomları görüyorsanız vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun.

KONUYLA İLGİLİ SORULARINIZ İÇİN ; 0505 767 58 85 7/24 TERAPİ MERKEZİ . 

 Psikolog, Prdagog, Yaşam Aile Öğrenci Kariyer Koçu, Aile Evlilik İlişki Danışmanı



1580 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

NARSİSTİK KİŞİLİK BOZUKLUĞU - 14/01/2015
Depresyondan sonra şu anda çağımızın artan rahatsızlığı olarak adlandırabileceğimiz narsistik kişilik bozukluğu olarak adlandırılan rahatsızlığı yakından inceleyelim
POZİTİF PSİKOLOJİ - 26/12/2014
Günümüzde insanlar yaşamın olumsuzluklarından ve etrafında olan olaylarda kontrol sahibi olamamasından yakınmaktadır. Bu yazının amacı negatiflik den ve olumsuzluklardan birkaç saniye olsun sizi uzaklaştırmak ve kendi gücünüzü size hatırlatmaktır.
BİLGİSAYAR VE İNTERNET BAĞIMLILIĞI - 23/12/2014
Günümüzde hemen her evde ve her iş yerinde yer alan hayatımızın her alanına sızmış olan internet ve bilgisayarların kullanılış amaçlarını ve günümüzde kaide değer bir oranda artmış olan internet bağımlılığını gelin biraz yakından inceleyelim.
BORDERLİNE PERSONALİTY DİSORDER - 10/12/2014
İn this article collected from seven article about borderline . This is include description of borderlibe , explanation of borderline and treatment of borderline . İf you interested in you can read it.
çocuğunuzu tanıyın - 09/12/2014
birçok ebeveyn çocuklarıyla sık sık problemler yaşar , ve bu problemler aile içi sıkıntıya ve strese neden olabilir bu gibi durumlarda ne yapacağımızı çocuklara nasıl yaklaşabileceğimizi kestiremeyiz. gelin biraz çocuklarımızı tanıyalım .