Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam15
Toplam Ziyaret564608
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Çocukluk Depresyonları

Çocukluk Depresyonları

Çocuklarda tanı koyabilmek için bazı belirtiler görülmesi gerekmektedir. Bunlardan bir kaçı şöyle sıralanabilir; ilgi ve istek kaygı, uykusuzluk, kilo kaybetme, zevk almama, huzursuzluk, kilo alma, aşırı yorgunluk, uyuma, konsantrasyon güçlüğü, tekrarlayan ölüm, intihar düşünceleri… bu belirtilerin en az beşinin iki hafta boyunca devam etmesi durumunda depresyon tanısı konuabilmektedir. Bu oran her zaman olmak durumunda da değildir. Daha az belirtinin daha kısa sürede kendini göstermesi ile kişinin klinik durumuna göre de tanı koymak mümkündür.

Çocuk yaşına göre farklı belirtiler ile depresyon kendini gösterebilir ve erişkinler ile çocukların depresyon özellikleri birbirleri ile benzer özellikler göstermektedirler. 7 yaşından küçük çocuklar dil becerilerini yeteri kadar aktif kullanamadıkları için şikayetlerini anlamlı şekilde aktaramayabilirler.

Yaş dönemleri ile depresyon belirtileri arasında farklılıklar görülmese de benzerlikler oldukça fazladır, içe kapanma, sosyal ortama girmek istememe, can sıkıntısı, baş ağrısı, karın ağrısı, öfke,sinir… şeklinde görülmektedir. Yaş küçüldükçe ölümle sonuçlanan intihar girişimleri de azalmaktadır ancak ergenlik ve yetişkinlikte depresyonda olan bir kişinin intihar girişimlerinin sonucu o kadar da negatif değildir.  İntihar düşüncesi olan vakalar özel olarak izlenmelidir. Birbiriyle bağlantılı olarak çocukluktaki depresyon gelecek süreçleri etkileyecek ve risk oluşturabilecektir. Ergenlik öncesinde anksiyete ve distimik bozukluk ile hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüksektir. Distimi hafif derecede kronik depresyon ile örtüşmektedir.

Kız ve erkeklerde ergenlikten önceki dönemde görülme olasılığı eşit iken ergenlikten sonra kızlarda artış görülmektedir. Çocuklarda depresyonun iyileşme süreci daha uzunken tekrarlama ile iyileşme oranı daha yüksektir. Ergenlerde iyileşme ve tekrarlama ise daha az görülür. Hastaların yarısında manik depresif psikoz ( depresyon ve mani nöbetleri ) görülebilmektedir. Eğer erken başlayan bir depresyon var ise ailede manik depresif psikoz olması, bu rahatsızlığın gelişme düzeyini arttırır.

Depresyon, bir takım hormonal değişiklikler ile, genetik nedenler ile olumsuz aile ilişkileri olan durumlarda, çocuğun ihmal edilmesi, sevgi ve şevkatten uzak olması, boşanma, madde kullanımı ile deneyim yaşaması, dışlanma, arkadaş ilişkilerindeki sorunlar ile beyindeki anatomik problemler ile bazı fiziksel rahatsızlıklar ile ortaya çıkmaktadır.

Tedavi şekillerine bakarsak; oyun terapisi, bireysel psikoterapi, grup ve aile terapisi ve ilaç tedavilerinin uygulandığı görülmektedir.


Pedegog ve Psikolog Randevuları İçin 0 505 767 58 85