Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam96
Toplam Ziyaret561202
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


istanbul Yaşam Koçu Ankara 05447243650
kendiminlideriyim@hotmail.com
ÇOCUĞUNUZUN GELECEĞİ ELİNİZDE (1)
27/03/2015

Hepimiz belli bir süre sonra ebeveyn oluyoruz. Kendi büyüklerimizden aldığımız kişisel, kültürel ve genetik miraslarla şekillenip yetişkin olana kadar bir kimliğe bürünüyoruz. Bu kimlikle hayatımızı devam ettirip, bunu çocuklarımıza yansıtarak, yeni neslimizi de belirlemiş oluyoruz. Bunu sadece bir aile için değil, bir milletin tüm aileleri olarak değerlendirirsek, bir milletin istikbalinin ailelere bağlı olduğunu görebiliriz.  Bir çocuk anne-babasından gördüklerini, duyduklarını, ev içinde anne-babasının konuşma şekillerini, annesinin ev hanımlığını,  babasının aile reisliğini ve daha birçok davranışları birleştirerek kendisine örnek almaktadır. Bu sebeple çocuk yetiştirmek bir sanattır. Nasıl bir ses sanatçısı şarkı söylemek için şan dersi alıyorsa, bir doktor altı sene eğitim görüp doktor oluyorsa, bir mühendis dört sene okuyarak mühendis oluyorsa, anne ve babalar da belli bir eğitim sürecinden geçmelidir. Biz anne-babalar bu konuda kendimizi yetiştirmek durumundayız.

Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara ne verirsek onu alırız. Yani bir düşünürün dediği gibi; “Çocuklar doğduklarında kil’e benzerler siz ne şekil verirseniz, çocuk o şekli alır.”Yapılan araştırmalar, anne ile çocuk arasındaki ilişkinin çocuğun gelişimi üzerindeki şu sonuçları ortaya koymaktadır.(Gardner, 1978) Doğumdan kısa bir süre sonra anne ve babadan ayrılıp yuvalara yerleştirilen bebeklerde gelişim bozuklukları gözlenmiştir. Bu bebekler sık sık hastalanmakta, boyları ve ağırlıkları yaşıtlarına göre çok geri kalmaktadır. Bu bebeklerde ölüm oranı yüksek olmaktadır. Bu çocukların eğer onlara anne-baba gibi sıcak ve yakın davranan bakıcıları yoksa gülmeyi unutmakta, ilgi ve uyarılara geç cevap vermekte, başı yastığa vurma, yerinde durmadan sallanma gibi alışkanlıklar geliştirmekte, geç yürüyüp geç konuşmaktadırlar. Yuvalarda her türlü ilgiden ve sevgiden yoksun olarak yetişen çocuklarda büyüdükleri zaman genellikle şu özellikler gözlenmiştir.(Yörükoğlu, 1978)

·        Çevreye karşı kayıtsızdırlar.

·        Kolay kolay arkadaşlık kuramamaktadırlar.

·        Girişken değillerdir.

· Öğrenmeye karşı ilgileri az ve okulda başarılı olamamaktadırlar.

·     Konuşma ve yazılı ifade yetenekleri sınırlıdır.

· Sevgiye karşı duyarsız davranışlar gösterir, insanlara kuşkulu olarak bakarlar.

· Birçokları kavgacıdır. “Çalma” gibi davranış sapmaları görülebilir.

             Bu açıklamalar özellikle ilk yaş içindeki bebek ile ona bakan kimse arasında çok yakın bir sevgi ilişkisinin önemini ortaya koymaktadır. Burada önemli olan yalnız anne yoksunluğu değil, anne baba ve bebek arasındaki etkileşimin niteliğidir.

Psikolog, Prdagog, Yaşam Aile Öğrenci Kariyer Koçu, Aile Evlilik İlişki Danışmanı



2875 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

AFFET KENDİNİ - 17/10/2015
Yaşadığın olayların hepsinden sen sorumlu değilsin. Toplumda var olan sosyal temsiller, ortak algılar sana bazı konularda farkında olmadan baskı yapmış olabilir. Bilinçsizce bazı konularda karar vermiş olabilirsin.
TELEVİZYON VE AKILLI TELEFONLARA TESLİMİYET - 02/07/2015
Evinize gittiğinizde, herkes televizyonun başındadır hep. Çocuk gün boyu çizgi film izlerken, akşamleyin de annenin mutlaka izlemesi gereken dizileri vardır. Diziler izlenirken hayat iki, üç saatliğine durur.
KARTAL MISIN TAVUK MU? - 31/05/2015
Kendi gücünün farkına var. Doğada en özel yaratılmış olan canlı sensin. Güneşin doğuşuyla birlikte senin dışında bütün canlılar uyanıyor. Sadece sen uyuyorsun saatlerce. Artık uyanma zamanı. Kırılan kanatlarını tamir edebilirsin.
KADİR ABİ - 26/05/2015
“Ben de ayakkabımı boyatmak istiyorum” diye seslendim ayakkabı boyacısı olduğunu anladığım fiziksel engelli adama. Hızlı adımlarla geldi ve tezgahını kurmaya başladı.
KENDİNİ GERÇEKLEŞTİREN KEHANET - 08/05/2015
Düşüncenin kendini yeniden üretme gücü vardır; insan zihni aralıksız olarak aynı düşünceye maruz kaldığında o düşünce zihni etkisine alır ve onunla bağlantılı diğer bütün düşünceler zihinde baş gösterir.
AFGANİSTAN - 02/05/2015
Afganistan İslam Cumhuriyeti, Orta Asya’da yer alan denize sınırı olmayan bir ülke.
SABOTAJCINIZI TANIYIN - 18/04/2015
Kendini sabotaj; bireye başarısızlığı dışsallaştırma, başarıyı ise içselleştirme olanağı sağlayan bir eylem veya performans ortamının seçilmesidir.
DAHA İYİ BİR YAŞAM - 18/04/2015
Hem kendinize, hem de sorumlu olduğunuz kişiler ve çevrenize karşı daha iyi bir yaşam için yeni bir adım atın.
HAYAT ÇARKINIZ DENGEDE Mİ? - 27/03/2015
Bir an önce, hayat çarkımızın gerçekten dönüp dönmediğini kontrol edip, eğer dönmüyorsa, dönmesini sağlamak için elimizden geleni yapmalıyız.
 Devamı