Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam87
Toplam Ziyaret564396
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


İstanbul Yasam Kocu AYŞİM ÇULFA 0505 767 58 85
ERGENLİK DÖNEMİNDE ANNE VE BABA TUTUMU
01/03/2015

Çocuğunuzun arkadaş seçimine aşırı müdahale etmeniz onu sizden soğutabilir.

Ebeveynlerin çocuklarına ilişkin yaşadıkları kaygıların başında “çocuklarının yanlış arkadaşlıklar kurma ihtimali” gelmektedir.

Ebeveyn, bu kaygısının etkisiyle çocuğunun arkadaş seçimi konusunda hassas davranır, hatta yeri geldiğinde çocuğunun arkadaş seçimine müdahale eder. Ergenlik öncesi dönemde ebeveyninin bu müdahalesine çoğunlukla “sessiz” kalan çocuk, ergenlik dönemiyle birlikte sert tepki gösterebilir.

Ergen için arkadaş grubu çok önemlidir.

Ergenlik dönemiyle birlikte ebeveynin ergen üzerindeki etkisi azalır, arkadaş grubunun etkisi artar. Ergen ile ebeveyni arasında iletişim eksikliği varsa yaşıt kültürü ergene daha da çekici gelecektir. Ergen için arkadaş gurubu tarafından benimsenmek büyük bir mutluluk kaynağı iken, onlar tarafından dışlanmak katlanılması çok zor bir husustur.

Ebeveyn, çocuğunun arkadaş seçiminde duyarlı olmalı. İyi ve kötü alışkanlıkların çoğu arkadaş ortamında kazanıldığı için ebeveyn, çocuğunun kimlerle arkadaşlık ettiği hususunda duyarlı olmalıdır. Ebeveynin bu süreçteki “yapıcı kontrolü” çocuğun olumsuz arkadaş gruplarına girme riskini azalttığı gibi çocuğun kendisini güvende hissetmesine de katkı sağlayacaktır. Fakat “aşırılıklarda anormallikler vardır” kaidesince ebeveynin bu husustaki “abartılı takibi” çocukla çatışmaya düşmesine sebep olabilir.

Psikolog, Prdagog, Yaşam Aile Öğrenci Kariyer Koçu, Aile Evlilik İlişki Danışmanı 

Çocuğunuzun yanlış arkadaşlar edinmemesi için nelere dikkat etmelisiniz?

 Öncelikle çocuğunuzla iyi bir iletişim kurmalısınız. Aksi takdirde çocuk sizde bulamadığı sıcaklığı arkadaşlarında arayacaktır. iletişiminizin istenen düzeyde olması halinde çocuğunuz, daha “güvenli arkadaşlıklar” kuracaktır. Çünkü kurduğu arkadaşlıklar hakkında sizi bilgilendireceği için yanlış kişilerle arkadaşlık yapmasının önüne geçebilirsiniz.

– Çocuğunuzu arkadaş seçimine aşırı müdahale etmeyin. Onun seçtiği arkadaşları basit gerekçelerle reddetmeyin.

– Çocuğunuzun arkadaşlarıyla ve onların aileleriyle tanışın. Bu durum hem sizi hem de çocuğunuzu rahatlatacaktır.

– Çocuğunuzun arkadaşlarını potansiyel bir tehlike olarak görmemeli ve onları yapabilecekleri basit hatalardan dolayı hemen “silmemelisiniz”.

– Çocuğunuzu arkadaşlarının yanında küçük düşürmemelisiniz. Bu davranışınızdan dolayı çocuğunuz size karşı büyük bir öfke duyacaktır. Ayrıca çocuğunuz size kızdığı için çok farklı arkadaşlar edinerek tepkisini gösterebilir.

– Eğer çocuğunuz kötü bir arkadaş edindiyse de, “bir daha onunla arkadaşlık yaptığını görmeyeceğim” tazında tepki göstermeyin. Bu tepkiniz çocuğunuzu sizden uzaklaştırıp arkadaşlarına daha da yakınlaştırabilir. Uygun bir üslupla bu durumun yol açabileceği zararlar hakkında çocuğunuzla konuşmanız ve buna ilişkin kaygılarınızdan bahsetmeniz daha yararlı olacaktır.

– Tüm çabalarınıza rağmen çocuğunuz hala olumsuz arkadaş guruplarına giriyorsa, çocuğunuz için bir uzmandan yardım almanız yararlı olabilir.

Tüm çabalarınıza, anlayışınıza rağmen çocuğunuzla bir türlü iletişim kuramıyorsanız profesyonel bir pedagog,psikolog,yaşam,öğrenci koçu desteği almanız gerekir. Eğer destek almazsanız aranızdaki zıtlaşma daha da artar ve çocuğunuz ailesinden bulamadığı mutluluğu başka yerlerde aramaya kalkar. Bu dönemde çocukların arkadaşları ailesinden daha önemli hale geliyor. Ergenlik döneminde çocuğun yanlış arkadaşlar edinmemesi için ailesiyle çok iyi iletişimi olması gerekir. Bu iletişimi geliştirme sorumluluğu da anne babaya aittir.

Çocuğunuzla iletişiminizi geliştirmeniz dileğiyle, 



2789 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları İle ilgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar? - 19/01/2019
Ebeveynler Çocuklarının Karne Notları ile İlgili Nasıl Bir Tutum İçinde Olmalılar?
Bir insan kendini nasıl sever?Kendini sevmek, insanın kendini bir şekilde ödüllendirmesi ile mi olur - 27/02/2016
Bir insan kendini nasıl sever? Kendini sevmek, insanın kendini bir şekilde ödüllendirmesi ile mi olur? Kendini sevmek nasıl olur?”
SINAV KAYGISI VE BELİRTİLERİ NELERDİR? - 19/02/2016
Sınav yaklaştıkça uyku tutmuyor, sınava girerken eliniz ayağınız titreyip soğuk terler dökmeye başlıyorsanız, bir de sınavda beyniniz zonkluyorsa ve soruları heyecandan okuyamıyorsanız yoğun bir sınav kaygınız var demektir.
ÇOCUK NE YAŞIYORSA ONU ÖĞRENİR - 17/05/2015
Eğer bir çocuk sürekli eleştirilmişse,
Kınama ve ayıplamayı öğrenir.
Eğer bir çocuk kin ortamında büyümüşse,
Kavga etmeyi öğrenir.
Eğer bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa,
Sıkılıp utanmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk sürekli utanç duygusuyla eğitilmişse
MUTLULUĞUNUZ İÇİN - 11/04/2015
mutluluk,motivasyon ve inanç
MOBING (PSİKOLOJİK ŞIDDET) - 07/04/2015
MOBING (PSİKOLOJİK ŞIDDET)
‘AŞK’TA TÜKENMİŞLİK - 25/03/2015
Her türlü alanda daha aza razı olmak, idare etmek, kendimizi arka plana atmak bilinç dışımızda derin bir yaranın ve suçluluk duygusunun belirtisidir. Ve bu duyguyu temizlemezseniz, gün geçtikçe maddi olarak da derinlere gömülürsünüz, aşağılara çekili
Sevgi Eksikliği Çocuklara Akla Gelmeyen Zararlar Veriyor - 22/03/2015
Sevgi Eksikliği Çocuklara Akla Gelmeyen Zararlar Veriyor
BİLİSSEL ÇARPITMALAR (2) AŞIRI GENELLEME - 11/03/2015
Reddedilmenin acısı, neredeyse her zaman, aşırı genellemeden kaynaklanır. Gerçeklerle aşırı genelleme olmaksızın bir yüzleşme, geçici olarak hayal kırıklığı yaratsa da, ciddi bir rahatsızlığa yol açmaz.
 Devamı