Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam48
Toplam Ziyaret564480
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


istanbul danışmanlık ve koçluk merkezi Psikolog Pedagog 05057675885
ekremculfa@gmail.com
Çocuğunuzun ödev yapması problem haline mi dönüşüyor?
20/12/2014

Bazı çocukların ve ailelerinin yaşadıkları ödev problemi bazen bir kaosa dönüşebiliyor. Bu durumda anne-babalar ne yapmalılardır?

 Bazı çocuklar çok acelecidirler. Ödev yapmak için yeterince zamanları olmalarına rağmen ödevlerini özensiz bir şekilde yaparlar. Özensiz yaptıkları için ödevleri ya kötü hazırlanmış ya da birçok hata içerdiği görülür. Bazı çocuklar ise tamamen ödev yapmayı redederler. Peki bu durumda ebeveynler ne yapmalılar?

·        Çocuğunuza ondan nasıl bir ödev yapmasını beklediğinizi anlatın ve kendinizden emin bir şekilde; ‘’Ödevlerini elinden geldiği kadar iyi yapmanı istiyorum. Özensiz ve dikkatsiz yaptığın ödevleri baştan yapmak zorunda kalacaksın yani senin oyun saatinden gidecek. Senin yerinde olsam ödev saatinde ödevlerimi, dikkatli ve özenli bir şekilde yapardım.’’ Eğer çocuğunuz ödev yapmayı tamamen reddediyor ise ilk olarak ondan ödevlerini tamamlamasını isteyin yerine getirmediği takdirde; ‘’bugünkü ödevlerini tamamlamazsan sevdiğin şeyleri yapamayacaksın. evden dışarı çıkamazsın, televizyon izleyemezsin, müzik dinleyemezsin, telefonlar konuşamazsın, arkadaşların aradığında onlarla konuşamazsın. Seçim senin’’

·        Ödev saatlerini verimli geçirip geçirmediğini kontrol edin ve iyi bir şekilde tamamladığı zaman çocuğunuzu sözlerinizle ödüllendirin; ‘’harikasın, beni çok mutlu ettin, bu şekilde davranman hoşuma gidiyor’’ Çocuğunuzu sözleriniz ile ödüllendirmeniz onu yüreklendirmeniz anlamına gelir. Ödev sorumluluğu gelişene kadar küçük ödüller koyabilirsiniz.

 

Bazı çocuklar ödev yapma konusunda acelecilerdir fakat bazıları ise çok ağırdır. Ödevleri bütün akşamınızı alıyor olabilir ya da siz yanında oturmadığınızda ödevlerini yapamayan çocuğunuz olabilir yani devamlı sizin yardımınızı bekleyen. Bu durumlarda ebeveynler ne yapmalılardır?

·        Çocuğunuzun ödevini uygun bir ortamda yaptığından emin olun. Televizyon, bilgisayar  ya da herhangi bir şey tarafından rahatsız edilmediğine emin olun. Devamlı sizin yardımınızı bekleyen çocuğunuza; ’’Biz senin ödevlerini yapmayacağız. Bunlar senin ödevlerin ve senin sorumluluğun bizim değil. Biz yanında olmadan bunları yapman gerekiyor tabi ki uğraşıp yapamadığın sorularda seve seve yardımcı oluruz ancak bunun için en az iki kere çözmeyi denemiş olman gerekiyor.’’

·        Çocuğunuz biraz olsun gayret gösteriyor ise onu sözlerinizle ödüllendirin. Gerekirse ek ödüller koyun; saatinizi 40 dakikaya kurun ve 40 dakika da istediğiniz ödevleri bitirirse onu ödüllendirin. Çocuğunuza; ‘’Ödevini bitirene kadar sevdiğin şeyleri yapamayacaksın bu yüzden bence bir an önce ödevlerini bitir ki uyumadan bir şeyler yapman için zamanın kalsın’’

·        Çocuğunuzla şöyle bir oyun oynayabilirsiniz. Çocuğunuzun sevdiği şekerlerden on tanesini çalışma masasına bir kavanoza koyabilirsiniz. Sonra ona ‘’ödev yaparken bana her soru sorduğunda bu şekerlerden bir tane vereceksin, vermezsen sana yardım etmem. Ödevini bitirdiğinde kavanozda kalan şekerler senin olacak.’’ diyebilirsiniz.

 

Çocuğunuz bu süreç içinde ağlayacaktır, sızlanacaktır bunu sizin kararlılığınızı kırmak için yapacaktır. Bu taktiklerin bir işe yaramadığını ona hissettirin ve her konuda olduğu gibi bu konuda da en önemli olan şey tutarlı olmanızdır. Çocuğunuza tutarlı davranın. Ödev yapmadığı için bir gün cezalandırırken bir gün cezasını kaldırmayın ve ceza vereceğinizi söylüyorsanız bunu gerçekten yapın, yumuşamayın. Bunlara rağmen ödev yapmak hala siz ve çocuğunuz için kaosa dönüşüyor ise bir uzmandan yardım almalısınız.

 

 Psikolog, Prdagog, Yaşam Aile Öğrenci Kariyer Koçu, Aile Evlilik İlişki Danışmanı



1241 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Bipolar hastalık nedir? - 20/12/2014
Bipolar kronik bir ruhsal hastalıktır. Bipolar bozukluğu olan kişilerin, duygu durumlarında dalgalanmalar mevcuttur.
ÇOCUK VE İNATÇILIK - 20/12/2014
Anne-babaların ve bizlerin en çok karşılaştığı problemlerden biridir inatçılık. İnatçılık 2-3 yaşında başlar ve daha sonra ki yaşlarda azalır. Ergenlik döneminde bu inatçılık tekrar ortaya çıkar.
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Nedir? - 20/12/2014
Günümüzde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu sık sık karşıya karşıya kaldığımız bir problemdir. Peki bu kadar yaygın olarak görülen DEHB nedir?
Çocuğunuza Sınır Koymakta Zorlanıyor musunuz? - 20/12/2014
Kural tanımayan çocukların anne-babaları şu soruyla karşılaşır; ‘’Neden bazı çocuklar sorun yaratmazken bizim çocuğumuz sorun yaratıyor?’’
ENÜREZİS (ALT ISLATMA) - 20/12/2014
Tıp dilinde enürezis diye bilinen bozukluğun halk dilinde ki adı alt ıslatmadır. Çocukluk çağının en önemli ve en sık görülen bozukluklarından biridir.
ÇOCUKLARDA OKUL KORKUSU - 20/12/2014
Çocuklarda okul korkusu her yaşta ortaya çıkabilir. Kreşe giderken sorun yaşamayıp, ilköğretime başladığında sorun yaşayan çocuklar vardır.
Çocuklarda Tırnak Yeme Davranışı - 20/12/2014
Tırnak yeme çocuklarda 4 yaşından itibaren kendini gösterebilmektedir fakat yetişkinlerde de kendini gösterebilen bir alışkanlıktır. Bu davranış ergenlik döneminde çocukluk dönemine göre daha fazla görülmektedir.
OBSESİF KOMPULSİF NEDİR? - 20/12/2014
Birçok insan zaman zaman çeşitli konularda evham, endişe ve takıntılara kapılmaktadır ancak bu düşünceler günlük hayatımızı etkileyecek, günlük aktivitelerimizi kısıtlayacak boyuta ulaştığı zaman OKB adı verilen bozukluktan bahsedebiliriz.
WISC-R EĞİTİMİ - 25/10/2014
WISC-R EĞİTİMİ