Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam143
Toplam Ziyaret563864
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra 05557493919
busra.kara@icloud.com
TERKEDİLME KORKUSU
12/01/2023

 

“Sevdiğim insanların sonunda beni terk edeceğine ya da öleceğine dair çok fazla endişe duyuyorum.”  

 

İnsanların sizi terk edeceği endişesiyle bazen insanlardan uzak duruyor musunuz? Yeni bir ilişkiye başlama ihtimali olduğunda nasıl olsa bu da beni terk edecek diye düşünüp hiç başlamamayı tercih ediyor musunuz ya da tam tersi çok fazla ısrarcı oluyor musunuz? 
 
Eğer genellikle bu şekilde düşünüyor ya da hissediyorsanız sizde de terk edilme korkusu olabilir. Sizin bir terk edilme korkunuz varsa karşı tarafın davranışlarınıda bu perspektiften izleyeceksiniz ve onların yaptıkları her şeyi buna göre değerlendireceksiniz. Aslında karşı tarafın böyle bir niyeti olmasa bile en ufak bir şüpheniz de, beni terk edecek veya benden uzaklaşıyor diye yorumlayabilirsiniz. 
 
Terk edilme korkusuna nasıl sahip olunuyor? 
Yaşamın ilk yıllarında eğer çocuk bedenen orada ama ruhen orada olmayan bir ebeveyne sahipse, terk edilmiş hissedebilir ve bu korkuyu geliştirebilir. Bu korku yetişkinlikte de karşısına çıkabilir. 
 
Bu korkuyu geliştirmek için illaki ilgisiz bir anneye, babaya ya da bir bakım verene sahip olmak şart değildir. Bazen de tam tersi ebeveynler bu korkuya yol açar. Aşırı koruyucu ve kollayıcı anneler ve babalar buna daha çok sebep olur. Çocuğunun her ihtiyacını onun yerine halleden, çocuğun hiçbir şekilde zorluk yaşamasına izin vermeyen, çocuklarını aşırı derecede koruyan anneler ve babalar, bir süre sonra çocukların da kendi işlerini yapabilecek kadar yetenekli olmadıklarına, kendi işlerini halledebilecek kadar yani bu hayatta tek başına var olabilecek kadar güçlü olmadıklarına dair bir inanç yerleşmesine sebep olurlar. Bazen de çocuğun ebeveynlerinin tutarsız yaklaşımı buna sebebiyet verebilir. 
Terk edilme korkusu çok aşırı olan kişiler, en basit ayrılıklara dahi terk edilmiş küçük bir çocuğun duygularıyla tepki gösterebilirler. 
 
Bu korkuya sahip çoğu kişi aslında ortada gerçek bir terk edilme tehdidi olmamasına rağmen ben her türlü ayrılık sinyalini bir terk edilme işareti olarak görebilir ve aşırı tepkiler verebilir. Örneğin; “Mesajıma neden cevap yazmadı?”, “Bu kadar saattir neden aramadı?”, “Kesin benden uzaklaşıyor, kesin beni terk ediyor.” 
 
Bu korkuya sahip biriyseniz; sizi terk etme olasılığı güçlü, sorunlu ilişkilere doğru çekilirsiniz. Bu tarz ilişkiler size çok cazip gelir. Örneğin; karşı taraf sık sık iş saatlerine çıkan ya da işkolik olan biri olabilir. Bu yüzden de size çok vakit ayıramayacak ve sağlıklı bir ilişki yaşayamayacağınız türden bir kişi olabilir. 
 
Bu korku ile baş etmek için profesyonel destek almak şarttır. 

 

Uzman Klinik Psikolog Hatice Büşra KARA ACAR 

 



360 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN YEME BOZUKLUKLARI - 01/06/2023
Beslenme kriteri bireyin yaşamını devam ettirebilmesi, sağlıklı olmak ve büyümenin devamı için çok önemlidir.
“BANYO YAPMAK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ” - 24/04/2023
Bazen anne babalar bebekken sudan çıkmak istemeyen çocuklarının büyüdükçe yıkanmak istemediklerinden ya da el ve ayaklarını yıkamaya tepki gösterdiklerinden yakınırlar.
“ÇOCUĞUMUZDAN BOŞANIYORUZ” - 23/03/2023
Anne babası çatışma halinde olan çocukların, anne babalarından anlayış ve sabır gibi beklentileri olur.
BABA UYARICI, ANNE İSE KORUYUCU MUDUR? - 16/03/2023
Geleneksel aile yapıları değişse de anneler hala babalara babalık rollerini teslim etmekte zorlanabiliyor. Erkekler tarafından bakacak olursak, birçok erkek babalıkla ilgili iyi tanımlanamamış bu role girmekte zorluk çekiyor.
AKRAN ZORBALIĞI - 01/02/2023
Akran zorbalığı, çocukların kendi yaş gruplarında olan bir ya da birkaç kişiye; sosyal, fiziksel, sözlü ve cinsel olarak zarar vermeleridir.
ÇOCUĞUMA EŞYALARINI VE ODASINI TOPLAMAYI NASIL ÖĞRETEBİLİRİM? - 03/01/2023
Birçok yetişkin, çocuklarının malının kıymetini bilmemesinden, dağınıklığından veya sorumsuzluğundan yakınmaktadır.
ÇOCUK İLE YETİŞKİN - 21/12/2022
Çocuk ile yetişkinin arasındaki sorunların pek çoğu, çocukların olgunlaşmaları için onların zamana ihtiyaçları olduğunu dikkate almamaktan kaynaklanır.
İNTERNET BAĞIMLILIĞI - 11/10/2022
İnternet kullanmanın farklı avantajlar sağlamasına ek olarak kontrolsüz kullanımın da psikolojik, fiziksel ve sosyal bakımdan bir takım negatif neticelere neden olduğu bilinmektedir.
MADDE BAĞIMLILIĞI - 27/09/2022
Madde bağımlılığının sebebi denildiğinde, bir tek nedenden bahsetmek mümkün değildir. Birden fazla sebep bir arada olabilmektedir.
 Devamı