Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam72
Toplam Ziyaret561021
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Aile Bireysel Çift Evlilik Danışmanı istanbul Dr Ekrem Çulfa 0505 767 58 85
ekremculfa@hotmail.com
Salgın ve Korona virüs Sürecinde Psikolojimizi Nasıl Koruyabiliriz?
02/01/2021
Salgın ve Korona virüs Sürecinde Psikolojimizi Nasıl Koruyabiliriz?

Salgın ve Korona virüs sürecinden psikolojimizi korumak ve sağlam tutmak elzem olduğu için psikolojik destek ve psikolojik danışmanlıkla birlikte öneriler sunduğum bu yazımı mutlaka okuyun.

Pandemi’ nin Meydana Getirdiği Belirsizlik ve Korku Ortamını Nasıl Aşacağız?

Salgında en çok yapılan uyarılardan biri, kalabalıktan izole kalmamız gerektiği. Peki, bu izolasyon süreci bizi ve toplumumuzu nasıl etkiliyor? 
İzolasyon süreci; evden çalışma, uzaktan çalışma, online eğitim, seyahat planlarını erteleme veya yakın çevreyle yapılan aktiviteleri azaltma anlamına gelebiliyor. Bunların tamamını uygulamak her birey için mümkün olmayabiliyor.

Korona virüs gibi salgın sürecinde belirsizlik ve adaptasyon çoğu insan için stresli ve sancılı geçebiliyor. Bu bağlamda, bireyler ruh sağlığının önemini pandemi öncesine göre daha çok dile getirirken psikolojik destek imkanından kaçınmanın bir hata olduğunu bile belirtiyor. Peki, pandemi döneminde psikolojimizi korumak için neler yapabiliriz?


Zihnimizin Zor Olayları Bile Normalleştirme Gücü Var mıdır?

Ruh sağlığımızı korumada ilk destek noktamız zihnimiz. Salgın başladığında sürekli “rutin” veya sürekli “kaotik” bir hayat yaşamayan her birimiz, zihinsel uyumu daha kolay sağladı. İlginç bir şekilde, tehdit daha büyükken bile ilk haftalara göre daha az korkuyoruz. Buradaki etkenlerden biri, normalleşmeyi sağlayan zihnimiz. Dolayısıyla bu dönemde psikolojimizi koruyabilmek için zihnimizin esnek ve stabil olması elzem.

“Doğru” Bilgi İnsan Psikolojisine Ne Gibi Katkılar Sağlar ?

Zihnimizin bu özelliğinden hareketle, bireylerin yeni olgu ve durumları anlamlandıramadığında daha çok endişe duyduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan, riskleri anlamak ve tedbir almak için doğru haber kaynaklarını takip etmek bir seçenek olabilir. Bu yüzden WHO veya Sağlık Bakanlığı’ nın sitelerinden doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Burada sosyal medya içerikleri ve korona virüs sürecine dair yaşanmışlıklar olarak paylaşılanlar karşısında ihtiyatlı hareket etmek zihnimizin kirlenmesini önlemek açısından kritik olabilir. Ayrıca, bilgileri belirli zamanlarda almak daha sağlıklı olabilir; sürekli takip halinde olmak olumsuz veya korkutucu haberlere maruz kalmak ve stres anlamına gelebilir. Bilgilerinizi güncel tutmaya çalışırken zihninize çok fazla olumsuz öğeler yerleştirmekten kaçınmalısınız.

Psikolojik Dayanıklılığımızı Artıran Örnek Aktiviteler Nelerdir?

Bu süreçte meditasyon, yoga veya kitap okumak gibi vakit ayıramadığımız ve zihinlerimizi geliştirebilecek aktiviteler, hobiler çok büyük faydalar sağlayabilir. Yeni yemekler pişirmek yaratıcılık, zihin gelişimi ve iyi hissetmek açısından denenebilecek diğer bir hobi. Sahil, orman ya da parkurlarda yürüyüşe çıkmak vücudunuzu dinç tutup daha zinde hissetmenizi sağlayan önemli aktivitelerden.
Evde kaldığınız durumlarda dışarıya çıkarmış gibi özen hareket etmek zor; fakat ev içinde de öz bakımınıza önem vermeniz özgüveninizi ve buna bağlı duygu durumunuzu iyileştirecektir. İzolasyonun sadece fiziksel olduğunu unutmayın. Mesafenin duygularınız ve iletişiminize yansıması da psikolojik sağlığınız için pek olumlu nitelikte değildir. Sanal ortamda da olsa duygularınızı ifade etmekten ve yakın çevrenizle paylaşmaktan korkmamalısınız. Ailenizle online veya fiziksel oyunlar oynamak eğlenceli vakit geçirmenizi ve stresten uzaklaşmanızı sağlayacaktır. Bunun için çeşitli kutu ya da kart oyunlarını deneyebilirsiniz.

Psikolojik Sorunlara Dair Farkındalık Nasıl Sağlanır?

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de sarsan bu zorlu süreci her birey kendi yaşam dinamiklerine göre deneyimliyor. Kimileri işlerinin etkilenmesinden ötürü istihdam sorunu yaşarken, kimileri daha çok çalışıyor. Kimileriyse evden eğitimde zorluklarla baş ederken ailesiyle de ilgilenmek zorunda kalabiliyor.
Her bireyin mental yapısı özel olduğundan aynı durum ya da olgulara farklı tepkiler verebiliyor. Örneğin pandemi sırasında kimi bir yerde duygusal yeme bozuklukları oluşurken, kimileri de panik atak, anksiyete, uyku problemleri ya da OKB gibi bozukluklardan mustarip olabiliyor.
Bireylerin pandemi öncesindeki rahatsızları bu çeşitliliği şekillendiren bir diğer etken. Örneğin, bu süreçte önlem almanın ve hijyen kurallarına uymanın koronavirüsü önleyeceğini düşündüğünden kaygı seviyelerini bu alışkanlıkları kazanarak kontrol altına alabilirler. Fakat anksiyete bozukluğu ya da panik atak tanısı konulmuş bireylerde bu durum ters etki bile yaratabilir. Zihinlerinde hastalığın küçük bir ihtimalde olsa onlara bulaşacağı riski ataklarını tetikleyici bir unsurdur. Burada önemli olan tüm bu duygu ve rahatsızlıkların insan için olduğunu bilmek ve psikolojik danışmanlık almanın ayıp veya eksiklik olmadığını kabul etmek.


Pandemi Sürecinde Psikolojik Desteğin Önemi Nedir?

Ruh sağlığının korunması öncelikle bireyin iş, aile ve sosyal hayata ilişkin karar mekanizmasını etkiliyor. Ancak ruh sağlığı çok boyutlu bir konu. Fiziksel sağlamlık ruh sağlığımıza iyi gelirken, psikolojik sağlamlık da fiziksel esenliğimizi etkiliyor. Stresle kan basıncınız artarken bağışıklık sisteminiz hassaslaşır ve hastalıklara daha açık hale gelebilirsiniz. İnsan bedeninin bu anlamda hem psikolojik, hem de fiziksel açıdan bir dengede olması önemli. Depresyon ya da stresli olmanın etkileri sadece ruhsal kavramlarla sınırlandırılamaz.
Psikolojik desteğin bütüncül olduğunu düşünürsek insanların destek sürecini bir uzmandan profesyonel yardım alarak her açıdan sündürmesi önemli. Elbette burada önemli olan uzman klinik psikolog arayışında doğru uzman klinik psikoloğa ulaşmak. Pandemi sürecinde psikolojimizi nasıl koruyabileceğimizi sorduğumuz Uzman Klinik Psikolog Tuba Koldağ  şunları paylaştı: “Belirttiğiniz gibi kitap okumak, yeni hobiler, online eğitim ve etkinlikler, tek başına vakit geçirebilmek… tümü çok önemli faaliyetler. Bir bitkiyle ilgilenmek bile hayata daha farklı bakmanızı ve tutunmanızı sağlayabilir. Bununla birlikte bu süreci OKB, genel kaygı bozukluğu, panik atak, geçimsizlik gibi sorunlarla yaşayan bireylere psikolojik desteğin önemini mutlaka hatırlatıyoruz. İnsanların bu süreçte destek aldıkları uzmanları iyi araştırması, ilk psikolog deneyimlerinin ve genel olarak destek sürecinin daha başarılı geçmesini sağlayacaktır. Biz bu yüzden Mylife Psikolojik Danışmanlık ve Psikolojik Destek Merkezi olarak ilk Psikolog randevu planlamasında profesyonel ortamda bir görüşme hizmeti sağlıyoruz. Danışanlarımız, bize dilediği zaman 05447243650 nolu telefondan bize ulaşabilirler.

Yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde geçen yıllarda acı veren neler yaşandıysa yaşandı. Elbette etkileri devam ediyor ama sürekli dikiz aynasına bakan şoför nasıl ki çabuk kaza yapar. Sizlerde geçmişin çöplüklerinden kurtarın kendinizi ve o muhteşem geleceğinize odaklanın. 

Unutmayın bu hayat bizim. Faturasını biz ödüyorsak keyfini de biz çıkartacağız değil mi? Yaşama sevinciyle hayata devam ediyoruz değil mi?


266 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab - 26/08/2023
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurabilirim? Bana katılmalarını sağlamak için ne yapmalıyım? Ne yapmamalıyım? 👇👇👇Yabancı sınıf arkadaşlarınızla daha cesur bir şekilde iletişim kurmak
👨🏻‍🏫Psikolojik Yorgunluk Nedir? 👩‍🏫Psikolojik yorgunluğu yenmenin yolları - 24/08/2023
✍️Psikolojik yorgunluk, duygusal, zihinsel ve fiziksel açıdan aşırı tükenmişlik hissiyle karakterize olan bir durumdur. Yoğun stres, duygusal aşırı yüklenme, sürekli baskı altında olma, zorlu yaşam olayları veya uzun süreli zorlayıcı çalışma koşulla
İlişkilerde partnerine ilgi göstermenin ve değer vermenin önemi nedir? İlişkilerimde ilgisizlik ve d - 26/07/2023
İlişkilerde ilgi göstermek ve değer vermek, partnerinizi sevdiğinizi ve onun size önemli olduğunu hissettirmek için yapılan davranışlardır. İlgi göstermek, partnerinizin hayatındaki şeylere ilgi duymanız, onunla konuşmanız ve onun fikirlerine sayg
👨🏻‍🏫 Koçluk Nedir? Online Koçluk Hizmetlerinin faydaları nelerdir? - 21/07/2023
Koçluk, bir kişinin hedeflerini belirlemesine, bu hedeflere ulaşması için planlar yapmasına ve destek almasına yardımcı olan bir danışmanlık yöntemidir. Bir koç, kişinin kendine güvenini artırmak, öz disiplinini geliştirmek ve motivasyonunu yükseltm
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ, ÜCRETİ, RANDEVU, SEANS, TELEFON NUMARASI HAKKINDA... - 20/09/2022
Fobiler, Kaygı bozuklukları, Panik Atak Tedavisi, Uyku sorunları, Cinsel işlev bozuklukları, Travma, Aile içi çatışmalar,Mükemmeliyetçilik, Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite,Depresyon, İlişki sorunları, Kişilik bozuklukları, Takıntılar, Öfke kontrol
Selamlaşmaların Gizli Değeri ve Anlamı Nedir? - 27/07/2022
Yeni bir psikolojik bilimsel araştırma, küçük bir hareketin ve sözün gücünü nasıl hafife aldığımızı ortaya koyuyor... Bilimsel araştırmalara göre yazılan bu makalenin önemli noktaları ve konu başlıkları:
Bazı İnsanlar Neden Hayattan Asla Memnun Olmazlar - 19/07/2022
Bazı insanların hayattan neden memnun olmadığına dair şaşırtıcı psikolojik araştırmalar ve bilimsel sonuçlar var… Bu çok iyi bir haber!
AİLE-EVLİLİKTE VE ÇİFT İLİŞKİLERİNDE FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR Mİ? - 12/03/2022
DEĞERLİ Okuyucu, Aile Evlilik Çift Danışmanı ve İlişki Uzmanı olarak aile-evlilikte ve eş seçiminde farklılıkların önemini yazdım. İyi okumalar…
İnatçı Çocuk ile Baş Etme Yolları - 12/03/2022
Eğer çocuğunuz sözünüzü dinlemiyor, kendi bildiğini okuyor, iletişim kurmuyor ve tepkisel davranıyorsa bu önerilere mutlaka dikkat edip istikrarlı bir şekilde düzenli uygulayın. Bu yazımda “inatçı çocuk ile baş etmenin temel yolları” nı geniş bir şe
 Devamı