Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam137
Toplam Ziyaret561243
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


Aile Bireysel Çift Evlilik Danışmanı istanbul Dr Ekrem Çulfa 0505 767 58 85
ekremculfa@hotmail.com
YAŞATTIKLARI VE YASATMADIKLARINDAN DOLAYI ANNE-BABAMIZI AFFETMEK MÜMKÜN MU?
01/05/2020
YAŞATTIKLARI VE YASATMADIKLARINDAN DOLAYI ANNE-BABAMIZI AFFETMEK MÜMKÜN MU?


Prof Dr Ekrem Çulfa

Aile Evlilik Çift Danışmanı

Korona, karantina, Oruç ve Ramazan ayını birlikte yaşadığımız bu günlerden faydalanarak ebeveynlerimizle tam bir içsel barış sağlamak mümkün mü?

Pek çok yetişkin insan, ebeveynlerine karşı derin yaralar ve travmalar taşıyor. Bu korona, karantina ve Ramazan günleri ve oruç süreci, bu yaraları iyileştirmek için uygun zaman olabilir mi ? Fırsata çevirebilir miyiz? 

Bizleri dünyaya getiren, koruyan ve sevgiyle büyüten anne ve babalarımıza ne kadar şükran duysak ve sevsek azdır. Ne var ki hepimizin yetişme süreci arzu edilen biçimde ilerlemediği gibi, özenle yetiştirildiğini düşünen insanların bile yetişme süreçlerinden kalan yaralarını ve ebeveynleri ile çözemedikleri sorunlarını bir ömür taşımaya devam ettiklerini biliyoruz. 

Bir danışanım, babasının çalışmak için yurt dışına gittiğini, yıllar sonra ülkemize dönmesine rağmen üniversite eğitimini tamamladığı yıllara kadar babası ile yakınlık kuramadığını anlatmıştı. Danışanımın babasının hayali yurt dışında çalışarak ailesinin geçimini sağlamaktı ama danışanımın hayali babası ile bisiklet sürmekti ve yetişkin birisi olana dek çocukluğundaki bu eksikliğin tek nedeni olarak babasını gördü.

Çoğumuz, "anneni ve babanı affetmelisin, onlarla aranı düzeltmelisin, onları sevmelisin, geçmişte yaptıklarına takılmamalısın" tavsiyelerini yeterince duyduk fakat gerçekleştirmek hiç kolay olmuyor. Çünkü, çocukluğumuzdan itibaren uzun yıllar boyunca topladığımız güllü dikenlerdir kalbimize acı veren. 

Sözün özü; ebeveynlerimizin bize yaptıkları ve yapmadıklarının çoğu yükünü bizler taşıyoruz. Bunun anlamı ise; hayatımız boyunca bize acı çektirmiş olsalar bile bunun yükünü omuzlarımızdan indiren yine biz olacağız. Nasıl yapacağız? Değişen biz olmalıyız ve bize verilemeyeni kendimize vermeyi öğrenmeliyiz. Neden? Çünkü geçmiş yaşamlar yeniden yazılamaz, tekrar yaşanamaz ve ebeveynlerimizden aldığımız yaraları biz iyileştirmeliyiz.

Bazen bu yaklaşım, bazı insanlarca haksızlık olarak algılanabiliyor, çünkü biz çocuktuk. Kırılmak, savrulmak, üzülmek, yaralanmak, travmalarımız ve kayıplarımız bizim suçumuz değildi ki... Peki Neler yapabiliriz? Çocukken öyleydi ama şimdi bir yetişkin olarak bu anıları tekrar bir çocuk gibi yaşamak yada bir yetişkin olarak yeniden değerlendirip yazmak bizim elimizde.

Affetmeye giden yolda ilk adımımız hayatımız için sorumluluk almak olmalı. İçsel duygularımızı kabul etmeli ve dile getirmeliyiz.

Ebeveynlerimizi affetmeye çalışırken, iki büyük engelimizden biri büyük içsel öfkemiz. Tarifi olmayan büyük bir öfke ve kızgınlık hissedebiliriz onlara karşı ve işin en ilginç tarafı, bu çoğu zaman büyük bir sevgiyle birleşiyor ve durumumuzu daha da karmaşık bir hale getiriyor. Danışanım, babasını çok sevdiğini ve yurt dışında iken çok özlediğini ama bisiklet sürmeyi öğrendiğinde yanında olmadığı için çok kızdığını söylüyordu.

İkincisi ise korku... Gerçek hislerimizi öğrendiklerinde tepkileri ne olur, yine kıracaklar mı yoksa kırılacaklar mı endişesini taşıyoruz. Bu karışıklığın, vicdan azabının yükünü de taşımaya devam ediyoruz.

Değişim için ebeveynlerimize karşı içimizde ki duygularımızı kabul etmeliyiz. İçimizdeki çocuğun ebeveynlerinin istediği gibi davranmadıklarından dolayı hala yas tuttuğunu farketmeliyiz.

Ebeveynlerimizi affedebilmek için onların yaptıklarını ve sadece o kadarını yapabildiklerini (belki onların geçmişleri de travmatik olduğundan) yetişkin olarak kabul etmeliyiz. Kendi çocukluğunda bisikleti olmayan bir babanın, bir çocuğun babası ile birlikte bisiklet sürme hayalinin onda yarattığı mutluluğu anlamasının ne kadar güç olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Çocukluğumuzda yaşananları ve kaydeden duygularımızı yetişkin duygularla değiştirebiliriz. 

Geçmişimizin  zor  dönemlerini yeniden değerlendirmek için bu küresel kriz durumu yol göstericimiz olabilir. Merhametimizi kendimize, anne-babamıza kullanabiliriz.

Ebeveynlerimizin gölgesinde ve onların yaptığı benzeri hataları tekrarlamadan kendimizle uyum içinde yaşamaya tercih etmeliyiz.

Bu içsel arınma  için karantina ve Ramazanın birleştiği bu dönem oldukça uygun. Bayramda anne ve babamızı affetmis olarak tüm kalbimizle sevebilmek ümidiyle... Affetme Hattımızı ☎️05447243650  arayabilirsiniz


302 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurab - 26/08/2023
👨🏻‍🏫👩‍🏫Yabancı sınıf arkadaşlarımla nasıl daha cesur iletişim kurabilirim? Sesimi nasıl duyurabilirim? Bana katılmalarını sağlamak için ne yapmalıyım? Ne yapmamalıyım? 👇👇👇Yabancı sınıf arkadaşlarınızla daha cesur bir şekilde iletişim kurmak
👨🏻‍🏫Psikolojik Yorgunluk Nedir? 👩‍🏫Psikolojik yorgunluğu yenmenin yolları - 24/08/2023
✍️Psikolojik yorgunluk, duygusal, zihinsel ve fiziksel açıdan aşırı tükenmişlik hissiyle karakterize olan bir durumdur. Yoğun stres, duygusal aşırı yüklenme, sürekli baskı altında olma, zorlu yaşam olayları veya uzun süreli zorlayıcı çalışma koşulla
İlişkilerde partnerine ilgi göstermenin ve değer vermenin önemi nedir? İlişkilerimde ilgisizlik ve d - 26/07/2023
İlişkilerde ilgi göstermek ve değer vermek, partnerinizi sevdiğinizi ve onun size önemli olduğunu hissettirmek için yapılan davranışlardır. İlgi göstermek, partnerinizin hayatındaki şeylere ilgi duymanız, onunla konuşmanız ve onun fikirlerine sayg
👨🏻‍🏫 Koçluk Nedir? Online Koçluk Hizmetlerinin faydaları nelerdir? - 21/07/2023
Koçluk, bir kişinin hedeflerini belirlemesine, bu hedeflere ulaşması için planlar yapmasına ve destek almasına yardımcı olan bir danışmanlık yöntemidir. Bir koç, kişinin kendine güvenini artırmak, öz disiplinini geliştirmek ve motivasyonunu yükseltm
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ, ÜCRETİ, RANDEVU, SEANS, TELEFON NUMARASI HAKKINDA... - 20/09/2022
Fobiler, Kaygı bozuklukları, Panik Atak Tedavisi, Uyku sorunları, Cinsel işlev bozuklukları, Travma, Aile içi çatışmalar,Mükemmeliyetçilik, Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite,Depresyon, İlişki sorunları, Kişilik bozuklukları, Takıntılar, Öfke kontrol
Selamlaşmaların Gizli Değeri ve Anlamı Nedir? - 27/07/2022
Yeni bir psikolojik bilimsel araştırma, küçük bir hareketin ve sözün gücünü nasıl hafife aldığımızı ortaya koyuyor... Bilimsel araştırmalara göre yazılan bu makalenin önemli noktaları ve konu başlıkları:
Bazı İnsanlar Neden Hayattan Asla Memnun Olmazlar - 19/07/2022
Bazı insanların hayattan neden memnun olmadığına dair şaşırtıcı psikolojik araştırmalar ve bilimsel sonuçlar var… Bu çok iyi bir haber!
AİLE-EVLİLİKTE VE ÇİFT İLİŞKİLERİNDE FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR Mİ? - 12/03/2022
DEĞERLİ Okuyucu, Aile Evlilik Çift Danışmanı ve İlişki Uzmanı olarak aile-evlilikte ve eş seçiminde farklılıkların önemini yazdım. İyi okumalar…
İnatçı Çocuk ile Baş Etme Yolları - 12/03/2022
Eğer çocuğunuz sözünüzü dinlemiyor, kendi bildiğini okuyor, iletişim kurmuyor ve tepkisel davranıyorsa bu önerilere mutlaka dikkat edip istikrarlı bir şekilde düzenli uygulayın. Bu yazımda “inatçı çocuk ile baş etmenin temel yolları” nı geniş bir şe
 Devamı