Bizden online teklif iste724 Psikoloji
Ekrem Çulfa, istanbul, Üsküdar, Kadıköy, Acıbadem, Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Telefonu, 0533 373 81 23 ,pedagog ile ilgili aramalar, pedagog tavsiye, pedagog istanbul, pedagog anadolu yakası, pedagog devlet hastanesi, pedagog ücretleri, pedagog bölümü, pedagog nedir ne yapar, pedagog gülten, pedagog, Acıbadem Psikolojik Danışmanlık www.acibadempsikolojikdanismanlik.com/ 0533 373 81 23 Kendimizle ve çevremizle ilgili sahip olduğumuz düşünceler, tavırlar, yargılar ister olumlu olsun ister olumsuz çoğunlukla bizim tarafımızdan ...
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/724PsikolojikDanismanlikMerkezleri
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

7/24 Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Randevu Tel: +90 505 767 58 85
                      +90 533 373 81 23

Psikolojik Danışmanlık
İstanbul, Kadıköy, Acıbadem, Üsküdar, Pendik, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy'de Şubelerimiz vardır.
Psikoterapi
Bebek, Çocuk ve Ergen, Evlilik, Aile, Cinsel Terapi Hizmetleri Vermekteyiz.
Koçluk ve Rehberlik
Yaşam - Aile - Kariyer - Sporcu - Öğrenci - Eğitim - İlişki - Yönetici ve Finansman Koçlukları Vermekteyiz.
Eğitimlerimiz
Aile Okulu - Evlilik Okulu - Boşanma, Çocuk - Yaşam Koçluğu - Eş Seçimi, Hamilelik ve Evlilik Öncesi Eğitimleri
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam81
Toplam Ziyaret560079
Üyelik Girişi
Anket
Cinsel Terapiste Gitme Zamanı Geldi mi?
İçeriği ile beraber
-15 yıllık bu site-satılık Fiyatı
10.000 Dolar
İçeriği ile beraber -15 yıllık bu site-satılık Fiyatı 10.000 Dolar
Jenerik isime sahip, içeriği güçlü
-15 yıllık bu site-satılıktır.

Fiyatı: 10.000 Dolar


İSTANBUL YAŞAM KOÇU YÜKSEL KÖKSAL05354336620
yukselkoksal10@gmail.com
KAYNAYAN KURBAĞA SENDROMU EVLİLİK VE İLİŞKİLER
12/01/2018

 

‘’Kaynayan Kurbağa Sendromu’’ diye bilinen bir hikaye vardır. Eğer bir kurbağayı içinde sıcak su bulunan kaynayan bir kazana atılırsa, kurbağa can havliyle kazanın dışına fırlayacak ve canını kurtaracaktır.

Kaynayan bir kazan yerine, kurbağayı içinde oda ısısında ki su bulunan bir kazana atarsak, kurbağa orada duracaktır. Ve herhangi bir sorun algılamadığı için harekete de geçmeyecektir. Kazanın altı azar azar açıldığında, su yavaş yavaş ısınmaya başlayacak, ve kurbağa sıçramadığı gibi, ısınan suyun rehavetiyle gevşeyecek ve kendini bırakacaktır. Ve bir süre sonra, su iyice ısındığında, bu sudan çıkmam gerek diye düşünebilse bile artık zıplayacak enerjisi kalmamış olduğundan,  artık kurbağanın yavaş yavaş gelen sonu kabul etmekten başka çaresi kalmamıştır.

Kaynayan Kurbağa Sendromuna, ikili ilişkiler ve aile içi ilişkiler penceresinden bakmaya çalışalım.

Çiftler arası ilişkilerde, yaşanan ufak tefek sorunlar, çözülmemiş problemler, ifade edilmeyen ihtiyaçlar, bireylere acı vermeye başlar.

Çiftler arası iletişim, çözüme gitmeyen her sorun ile ilişki yara aldıkça, bireyler suyun kademeli ısınması gibi, sorunların ağırlığının yavaş yavaş artmasıyla çözüme yönelik bir eyleme geçmeyi başaramaz hale gelirler. Hatalı iletişimden kaynaklı çıkan her kavgadan sıkılan ve bıkan çiftler, çözümleyemedikleri sorunların gelecekte olası sonucuna ilişkiyi bırakmış olurlar.

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki; mevcut soruna çözüm aramadan ya da mevcut durumu değiştirmek için çaba sarf etmeden, çiftlerin yaşanan stres, acı ve sıkıntıya dayanabilme süreleri ortalama 7 yıl olarak tespit edilmiştir. Bu insan hayatı için çok uzun ve değerli bir zaman dilimidir.

Hiç tartışmadıklarını söyleyen çiftler, bu yedi yıllık sürecin içinde olabilirler mi acaba farkında olmaksınız. Belki de bir taraf sorun çıkmasın diye kaçmayı seçiyordur. Zira insan beyninin yaşamda kalmak için verdiği ilk iki tepki ‘savaş veya kaç’ tepkisidir. Birbirinden farklı iki bireyin, uyum sağlayana kadar seviyeli şekilde tartışması ve doğabilecek sorunları çözmeyi başarabilmeleri uzun süreli ilişkilerin formülü de olmaktadır.

Kurbağanın sıcak suya girince bir anda sıçraması beynin verdiği kaçma refleksini ya da suyun sıcaklığı ile savaşıp yaşama tutunmasını simgelemektedir. İkisi de kurbağayı kurtarır.

Bununla birlikte, savaş ve kaç tepkisi hayvanlarda ve insanlarda ortak olan sürüngen beynin bir fonksiyonu iken, insanı diğer varlıklardan ayıran ‘düşünme’  beynin korteks tabakasının yapabildiği bir beceridir.

Yaşanan sorunları halının altına süpürüp, acıdan ve stresten kaçan bireyler var olan sorunları büyüterek, evliliğin sonunu hazırlayabilecek gizli bir tuzağa kapıldıklarının farkında olamamaktadır esasında.

Yaşanan stres ve sorunlara karşı, Kaynayan Kurbağa Sendromuna düşmeden, evlilikte ve ilişkilerde, çözüm odaklı, etkili bir iletişim kurabilmek için bir uzmana başvurmakta geç kalmamalıyız. İlişkiyi kurtarmak için emek vermeli ve doyum veren, mutlu ve kaliteli bir ilişki için, etkili iletişimi öğrenmeyi seçmeliyiz.

Hadi şuan da siz de ilişkilerinize bir mercek tutun, geçmişte birbirinizi suçladığınız durumlar var mı?

Devamlı kavga ile sonuçlandığı için, konuşmaktan bile kaçındığınız çözümlenmemiş bir sorun var mı?

Karşılanmadığını düşündüğünüz ihtiyaçlarınız var mı?

Cinsel anlamda mutlu olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Anlaşılmadığınızı ve yalnız hissettiğinizi düşündüğünüz zamanlar var mı?

Kendinizi güvende, desteklenmiş ve onaylanmış hissediyor musunuz?

Kısaca biricik ve tek hayatınızda mutlu musunuz?

Cesurca bu sorulara cevap verin ve daha tatminkar, mutlu ve başarılı bir ilişki ve evlilik için hemen şimdi kazandan zıplayın ve kurtulun.

Sevgilerimle                                                                 

Yüksel Köksal

Aile Danışmanı/Kişisel Gelişim Profesyoneli

 

 

 



407 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BERTRAND RUSSELL’IN ‘MUTLU OLMA SANATI’ İSİMLİ KİTABINDAN ÇIKARILACAK 6 DERS - 05/04/2019
Tarihin en büyük filozoflarından Bertrand Russell’ın aykırı kitaplarından ‘Mutlu Olma Sanatı’, ufkunuzu geliştirip bakış açınızı değiştirecek yaklaşımlar sergiliyor.
ANNELİK VE CİNSELLİK İKİLEMİNDE YANLIŞ BİLİNEN KONULAR - 31/03/2019
Anne olmak isteyen kadınlar farklı nedenlerle doğal ilişki içinde çocuk sahibi olamayabilirler.
EN VERİMLİ SÖMESTR PLANI NASIL OLMALI? - 24/01/2018
Yarıyıl tatili öğrenciler için genellikle dinlenme, eğlenme, televizyon ve bilgisayar başında zaman geçirme olarak düşünülse de bu dönem yeni eğitim dönemine hazırlanmak ve geçmiş dönemi gözden geçirmek için çok önemli bir fırsat.
KARNEDE Kİ KÖTÜ NOTLARIN SORUMLUSU KİM? - 24/01/2018
Çocuklarımız çalışmalarının karşılığını ellerine tutuşturulan bir karne ile size getirecekler ve belki de bazılarımız sonuçtan fazla memnun kalmayacak.
KARNEDE Kİ KÖTÜ NOTLARIN SORUMLUSU KİM? - 24/01/2018
Çocuklarımız çalışmalarının karşılığını ellerine tutuşturulan bir karne ile size getirecekler ve belki de bazılarımız sonuçtan fazla memnun kalmayacak.
YOKSA BEN DE SEVGİ BAĞIMLISI MIYIM? - 24/01/2018
Üzerine en çok şiir, roman, şarkı yazılan, film çekilen olgu ‘sevgi’ olsa gerek. Sevgisiz bir yaşam mümkün mü? Sevgi bir gereksinim mi, yoksa bir bağımlılık mı? Hastalıklı bir sevgi olabilir mi?
HAKİKAT İLE KARŞILAŞMAYA HAZIR MIYIM? - 24/01/2018
Acaba herkes farkındalık sağlayan bir koçluk sürecinden yarar sağlayabilir mi? Şöyle diyelim: Faydalanmak isteyen herkesin işine yarayabilir. Peki, neden birisi faydalanmak istemesin ki?
VERİMLİ DERS NASIL ÇALIŞILIR? - 24/01/2018
Etkili çalışmak; zamanı, belirlenmiş amaçlar ve saptanmış incelikler doğrultusunda programlı olarak kullanmaktır. Etkili çalışma programı içinde eğlenmeye, dinlenmeye, aileye, sevdiklerine zaman ayırmaya ve hobilere daima yer vardır.
KİMLER KOÇLUK HİZMETİ ALMALI? - 24/01/2018
Bir koç eşliğinde yürümek nasıl bir şey olurdu? Dengeli, sağlıklı, başarılı ve doyum içinde bir yaşam sürmek isteyen, hedeflerine ulaşmayı amaçlayan herkes, çözüme birlikte yürüyeceği bir yol arkadaşı ile yaşamına istediği yönü verebilir.
 Devamı